събота, 1 декември 2007 г.

Четвърти ден - борба със СПИН

Едно от най-неприятните несъвършенства, което ни прави уязвими, е "способността" ни да се разболяваме. Да се разболяваме лошо, от неизлечими болести.

Днес е световният ден за борба със СПИН. "Бичът на века", така го наричат...Може би и настоящия век ще бъде белязан от ужаса на тази болест. Трябва всички да направим нещо, за да променим черните статистики. Революция в мисленето и активност и решителност в действията?
А официалните данни винаги са далеч от шокиращата истината, нали знаете?

Малко история от агенция "Фокус":
1 декември е обявен за Световен ден за борба със СПИН. Денят е избран през 1988 година на среща на министрите на здравеопазването в Лондон, която призовава за нов дух на социална толерантност и по-добър обмен на информация по проблемите на вируса HIV/СПИН. Мероприятията, съпътстващи отбелязването на деня по традиция, започват от по-рано. В България доброволци на Българския младежки червен кръст организират мащабна превантивна кампания.
В цялата Денят за борба с ХИВ/СПИН ще бъде отбелязан, чрез информационни превантивни кампании.
Информираността е толкова важна - помогнете на приятелите и познатите си да знаят повече. Да знаят как да се пазят. За да спрем да правим грешки, с оправданието, че сме несъвършени...

World AIDS Day, 1 December 2007

Няма коментари: