петък, 5 декември 2008 г.

Стуселски град в селска държава

Снощи 5-6 пияни келемета на излизане от дискотека в Студентски Град са се сбили с две минаващи момчета без конкретна причина. Едното от тях е останало да лежи на тревата. Мъртво. Целият подробен текст го има тук.
Което ме подсети за случай, когато мой приятел е бил свидетел на селото си как двама братовчеди се сбиват на нивата за това, че магарето на единия пасе в земята на другия. "Потърпевшият" вади пистолет и прострелва братовчед си в гърдите. След това взима вилата и го намушква няколко пъти, след което си тръгва. И още си е жив и здрав. И свободен. А гледката се е разиграла пред очите на две момчета на по 14 години.
Няма да задавам въпроси. Риторични са. Отговорите - агресивно поведение на примитивни хора в разпадаща се държава. По темата има много да се изпише. Но е факт, че когато цялата държава не върви на добре, народа изперква напълно. И при по-простите и първични индивиди това се изразява чрез агресия. Блъскане на спирки, чупене на обществена собственост, сбивания, хлапета, пребиващи журналисти. Не ми е много ясно накъде сме тръгнали, но виждам докъде ще стигнем, ако продължават така нещата.

1 коментар:

Алекс каза...

Честито! Спечелихте си чисто Нова година! Тази е модел 2009! Гаранцията е 12 месеца! Карайте си я със здраве! И това не е всичко.Току що преведохме на вашата банкова сметка 365 дни с късмет, здраве и щастие! Използвайте ги с любов и оптимистично настроение!